Interior de la nova mesquita de Tortosa amb fidels.
Nova mesquita de Tortosa.
Tortosa

Els mossos imputen el regidor de Plataforma per Catalunya pels actes vandàlics a la nova mesquita de Tortosa

La mesquita de Tortosa va patir un acte vandàlic poc abans de ser inaugurada que consistia en una pintada contra els seus fidels i restes de carn de porc. La comunitat islàmica va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, que van inicar una investigació. El resultat ha estat la imputació del regidor de PxC Jordi Casanova.

RedaccióActualitzat

Els Mossos imputen un regidor de Plataforma per Catalunya per delictes contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos a Tortosa.

La matinada de dijous el president de l'entitat religiosa Comunitat Al FATH de Tortosa va denunciar que la matinada del dia 20 de febrer van aparèixer al perímetre exterior de l'edifici del nou oratori, ubicat al polígon Pla de l'Estació, unes pintades que deien: "Ni moros, ni mesquites! Prou!". A l'interior del perímetre, davant de la porta d'entrada a l'oratori, s'hi havien tirat trossos de cap de porc i de cansalada fumada.

A causa de les investigacions iniciades arran d'aquesta denúncia, el divendres 21, els Mossos d'Esquadra van imputar com a presumpte autor d'aquests actes vandàlics un home, a qui se li atribueix un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos i una falta de deslluïment de béns immobles.

L'home imputat és Jordi Casanova, regidor de l'Ajuntament de Tortosa del partit Plataforma per Catalunya.  

El mateix dia, en un comunicat, el regidor va assegurar que no tenia res a veure amb aquests actes, i que "l'obsessió de la comunitat islàmica amb PxC és delirant i malaltissa".

El nou centre de culte va ser inaugurat oficialment el divendres 21 de febrer.

 

Anar al contingut