Elena Martínez, cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Nou Barris, durant la presentació del projecte dels Mossos d'Esquadra i el Consorci …
Elena Martínez, cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Nou Barris, durant la presentació del projecte dels Mossos d'Esquadra i el Consorci de Salut i Social de Catalunya per la seguretat de persones d'edat avançada l'1 del 3 del 2018 (HORITZONTAL)

Els Mossos impulsen una campanya per fomentar la seguretat de la gent gran

ACN Barcelona.-Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), han posat en marxa aquest dijous un projecte que pretén oferir un servei d'assessorament sobre seguretat i protecció a les persones d'edat avançada. La iniciativa compta amb una exposició itinerant amb la qual, a través de plafons informatius, es vol conscienciar a la gent gran i al seu entorn de la importància de prendre mesures de precaució i hàbits de seguretat, per evitar ser víctimes d'algun delicte o patir accidents domèstics. El projecte, nascut de la col·laboració del sector policial i sanitari, ha arrencat aquest 1 de març a Nou Barris, i s'estendrà a la resta de la ciutat comtal.

L'exposició neix arran de l'increment del nombre de delictes soferts per persones d'edat avançada a Barcelona. Segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra, durant el 2017 una de cada deu persones que ha patit algun delicte a la ciutat és més gran de 65 anys, un 6,39% més que el 2016.Amb la voluntat de millorar el benestar de la gent gran, s'exposaran plafons informatius en llocs estratègics i visibles. La cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Nou Barris, Elena Martínez, ha detallat que tenen un contingut fàcil i amb infografies que permeten que el dibuix sigui recordat per la gent gran.La Directora d'Atenció Primària i del CUAP de CIS Cotxeres, Anna Ribera, ha presentat els tres primers plafons que han dut a terme per part de la salut. En aquests hi trobem el de mobilitat, ja que la gent gran té alguns problemes a l'hora de moure's pel carrer; el de seguretat a la llar, en el qual intenten prevenir els accidents a casa, i a nivell comunitari, en el qual donen molta importància a les relacions amb els veïns, perquè "serveixen molt com a alarma".Els impulsors d'aquest projecte preventiu i informatiu subrtallen que aborda aspectes que no tenen a veure directament amb la salut de les persones, però que sí que tenen a veure amb el seu benestar. La instal·lació es podrà veure a Nou Barris fins a finals del mes de maig, i s'anirà traslladant a diversos equipaments, casals i entitats de gent gran, centres de salut, biblioteques i mercats públics del districte, i posteriorment serà passarà per altres barris de Barcelona. A més, els Mossos d'Esquadra i el CSC oferiran visites guiades a les entitats que ho sol·licitin, per informar i assessorar els usuaris durant l'exposició.

Anar al contingut