Manifestació contra la mutilació genital femenina al Senegal (Foto: Reuters)
Manifestació contra la mutilació genital femenina al Senegal (Foto: Reuters)
Barcelona

Els Mossos impedeixen quinze casos d'ablació en els tres primers mesos de l'any

Els Mossos d'Esquadra han intervingut en quinze casos de nenes catalanes que estaven en risc de patir una ablació de clítoris i han evitat que fossin mutilades, segons les dades de la conselleria d'Interior corresponents al primer trimestre del 2011. Les nenes viuen a Catalunya i havien de viatjar als seus països d'origen. Prop de la meitat dels casos, sis, s'han produït en comarques de la zona sud de la demarcació de Barcelona i quatre més han estat a les comarques de Girona, tot i que no s'ha produït cap detenció.

Actualitzat
En alguns casos, abans de fer el viatge els pares signen un compromís que estableix que no se li practicarà l'ablació de clítoris i, quan tornen a Catalunya, es fa una revisió mèdica a la nena. En altres casos en què el risc és més elevat, es prohibeix el viatge o es retira als pares la custòdia de la nena.

Durant el mateix període, els Mossos han impedit que quatre menors d'edat i tres noies joves d'entre 18 i 21 anys fossin obligades a casar-se en contra de la seva voluntat. De la mateixa manera que passa amb les ablacions, la majoria de casos es produeixen quan les noies viatgen al seu país d'origen, tot i que també n'hi ha a Catalunya. Moltes vegades, el matrimoni és amb algun cosí o un altre familiar per tal de conservar les tradicions, pagar algun deute pendent o bé evitar l'europeïtzació de la noia.
Anar al contingut