Manresa

Els Mossos i la Guàrdia Civil creuen que fins a catorze persones van participar en l'intent d'assalt del xalet dels joiers Tous

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil consideren que en l'intent d'assalt del xalet dels joiers Tous van participar catorze persones. D'aquestes, una va morir pels trets del gendre de la família, una altra és a la presó i una altra ha passat aquest matí a disposició judicial. Nikolin P., de 38 anys i nacionalitat albanokosovar, ha passat aquest matí a disposició del jutjat número 4 de Manresa, després que la jutgessa va decidir ahir prorrogar-ne la detenció durant 24 hores. La resta dels presumptes implicats estan tots fugits.

Actualitzat

Nikolin P. ha arribat als jutjats de Manresa quan passaven cinc minuts de les deu d'aquest matí en un cotxe dels Mossos d'Esquadra. L'últim detingut amb relació a l'intent d'assalt del xalet dels joiers Tous, el presumpte cervell de l'operació, havia de passar ahir a disposició judicial però el jutjat d'instrucció de Manresa que porta el cas va decidir prorrogar-ne la detenció 24 hores més per estudiar un atestat dels Mossos després de prendre-li declaració. L'home va ser detingut divendres a Madrid per la Guàrdia Civil.

L'assalt a la casa dels Tous -comès el desembre passat- va acabar amb la mort d'un dels assaltants pels trets del gendre i cap de seguretat dels joiers, Lluís Corominas.

Operatiu eficaç per la seguretat

El cas va fer que es muntés un operatiu especial des dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil en la lluita contra els delinqüents albanokosovars. Des del desembre de l'any passat, després de l'assalt al domicili de la família Tous, s'han detingut 29 persones a qui s'acusa d'un centenar de delictes.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut