Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra
Lleida

Els Mossos han detingut un cinquè jove en relació amb les destrosses a la seu del PP de Lleida el 22 de maig

Els Mossos han detingut un cinquè jove en relació amb les destrosses a la seu del PP de Lleida el 22 de maig i que passarà avui a disposició del jutge. Els altres 4 detinguts dimecres passat han quedat en llibertat amb càrrecs. Cinc dels participants en la protesta de dimecres han presentat denúncies de lesions contra els Mossos.

Actualitzat
Els mossos han detingut un cinquè jove en relació a les destrosses a la seu del PP de Lleida el 22 de maig i que passarà avui a disposició del jutge. Els altres 4 detinguts dimecres passat han quedat en llibertat amb càrrecs. Cinc dels participants en la protesta de dimecres han presentat denúncies de lesions contra els Mossos.

Ahir una trentena de joves es van concentrar davant dels Jutjats de Lleida en solidaritat amb els 4 detinguts, que van rebre aplaudiments i abraçades quan van sortir en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge. Una de les advocades, Diana Reig, ha qualificat les detencions de "polítiques" i ha considerat desproporcionada la decisió del jutge de fer que els joves s'hagin de presentar al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.

Els detinguts en llibertat provisional se'ls imputa els delictes de desordres, violació de domicili jurídic i faltes de lesions lleus i de danys. Els joves van negar davant de la jutge que entressin a la seu del PP i hi fessin destrosses, però sí que van reconèixer la seva participació en la manifestació de protesta.

Alguns dels concentrats formen part de la tancada d'estudiants al campus de Cappont de la Universitat de Lleida que protesten pel preu de les matrícules. 5 dels participants de la protesta de dimecres al vespre per aquestes detencions han presentat denúncies per lesions per la càrrega policial dels Mossos davant de la comissaria de Lleida.
Anar al contingut