Barcelona

Els Mossos fan onze detencions per robatoris a turistes a la ciutat de Barcelona cada dia

Els robatoris a turistes han pujat un 7% el primer semestre de l'any

Actualitzat

Cada dia hi ha 11 detencions per robatoris a turistes a la ciutat de Barcelona. Aquests robatoris han pujat durant el primer semestre de l'any un 7%, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. La policia va fer 2.100 detencions.

En la majoria de casos, es tracta de furts sense violència. L'intendent dels Mossos, Joan Portals, ha explicat que normalment els turistes "no perceben el moment del robatori i no s'adonen del que passa." Normalment es tracta de turistes que passegen o s'asseuen a la terrassa d'un bar, però també que van en metro i en autobús. En tots els casos, els lladres busquen objectes que es puguin treure fàcilment de sobre.

De tota manera, i segons els Mossos, s'ha notat "una certa frenada fruit del dispositiu especial" desplegat a la ciutat per aquests mesos. Catalunya Ràdio ha sortit al carrer i ha parlat amb alguns turistes. Francesos, holandesos, alemanys... expliquen que "veuen policia per tot arreu i que això fa sensació de seguretat." També ha parlat amb turistes afectats per aquests robatoris i amb un visitant que ha estat protagonista de dos furts durant el seu viatge.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut