Cervera

Els Mossos fan explotar a Cervera de manera controlada un obús de la guerra civil

L'obús feia 50 centímetres de llarg i 20 de diàmetre i s'ha descobert durant unes obres a la N-II per construir un supermercat

Actualitzat

Els tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius (Tedax) dels Mossos d'Esquadra han fet explotar aquest dijous a la tarda de manera controlada un obús d'artilleria de la guerra civil localitzat a Cervera. L'obús feia 50 centímetres de llarg i 20 de diàmetre i s'ha descobert durant les obres que s'estan fent al quilòmetre 517,5 de la carretera N-II per construir un nou supermercat.

Per seguretat, s'han desallotjat els clients i els cinc treballadors d'un establiment proper, i han confinat més de dos-cents veïns d'un centenar d'habitatges del voltant. La detonació, molt sorollosa, ha trencat vidres d'uns quants establiments del costat, i una persona ha hagut de ser atesa per una crisi d'ansietat.

Els Mossos han explicat que l'artefacte és una bomba d'aviació i han afegit que, afortunadament, cap de les màquines que treballa en les obres l'ha fet explotar amb un cop de manera accidental.

Anar al contingut