Una imatge de recurs de l'ablació
Una imatge de recurs de l'ablació

Els Mossos eviten que es practiqui l'ablació a una nena de Mollerussa

En el conjunt de Catalunya s'han rebut una dotzena d'alertes en els primers sis mesos d'aquest any

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han evitat que es practiqui a una nena de Mollerussa, al Pla d'Urgell, una mutilació genital en el país d'origen de la seva família. En el conjunt de Catalunya s'han rebut una dotzena d'alertes en els primers sis mesos d'aquest any.

En el cas d'aquesta nena de Mollerussa, els Mossos ho han evitat quan la menor estava a punt d'emprendre el viatge. Seguint el que marca el protocol establert des de l'any 2002, els agents han de parlar amb la família per informar-los que l'ablació està prohibida.

A més, tant abans de marxar com a la tornada, la nena ha de passar un control pediàtric per comprovar que no ha estat sotmesa a aquesta pràctica.

El cas de les comarques de Ponent és un dels dotze que hi ha hagut a Catalunya en els primers sis mesos d'enguany. En aquest període, els Mossos d'Esquadra n'han detectat sis a l'àmbit metropolità de Barcelona, tres a Girona i dos al Camp de Tarragona.

Pel que fa a les comarques lleidatanes, segons ha informat la policia catalana, se n'han observat més d'una vintena en els darrers deu anys.

Anar al contingut