Fotografia cedida pels Mossos d'Esquadra aquest 11 de juliol del 2017 que mostra la placa de matrícula de la moto alçada; el sistema amb el qua…
Fotografia cedida pels Mossos d'Esquadra aquest 11 de juliol del 2017 que mostra la placa de matrícula de la moto alçada; el sistema amb el qual el motorista burlava els radars (Horitzontal)

Els Mossos enxampen un motorista que circulava per la Garrotxa amb un sistema que li amagava la matrícula

ACN Olot.-Els Mossos d'Esquadra han enxampat un motorista suís que circulava per la Garrotxa amb un sistema que li amagava matrícula. L'home havia instal·lat una palanca sota la placa i, quan accionava el dispositiu, la matrícula pujava i no era visible. D'aquesta manera, evitava que qualsevol radar el pogués enxampar. La jugada, però, li va sortir malament. Una patrulla el va veure quan corria per l'N-260 amb la placa alçada i, pensant-se que la moto no duia matrícula, el van aturar. Aleshores, el motorista ja havia tornat a accionar el dispositiu i la placa tornava a ser a lloc. Els agents van inspeccionar a fons la moto i van descobrir la picaresca. Per això el van denunciar. L'home ha perdut sis punts del carnet de conduir i se li ha imposat una multa de 6.000 euros.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, els fets van tenir lloc el dijous de la setmana passada. Una patrulla de trànsit estava vigilant la carretera N-260 quan, per davant seu, els va passar una moto sense placa de matrícula. El motorista sortia d'Olot i anava en direcció cap a Ripoll.Els agents van fer-li un seguiment i el van aturar a l'alçada del quilòmetre 88. Curiosament, però, en aquell moment la moto sí que portava la placa de matrícula a lloc. Aquesta incongruència va fer desconfiar la patrulla, que va decidir inspeccionar a fons el vehicle.Els agents van descobrir que el motorista, un home suís, havia instal·lat un mecanisme per burlar els radars. Havia col·locat una palanca sota la matrícula i, quan l'accionava, la placa pujava i això feia que no se'n veiessin els números. D'aquesta manera, si corria massa, no el podien atrapar. Els Mossos d'Esquadra van denunciar el motorista per una infracció de l'article 77 de la Llei de Seguretat Viària. El seu redactat sanciona circular amb un vehicle que té instal·lats inhibidors de radars o qualsevol altre mecanisme encaminat a interferir en els sistemes de vigilància del trànsit. La denúncia ha comportat que el motorista perdi sis punts del carnet de conduir i hagi de pagar una multa de 6.000 euros.

Anar al contingut