La pistola i els cartutxos de 9 mm que el detingut portava amagats entre el cendrer i el forat del sostre solar del cotxe. Imatge cedida aquest 22 d…
La pistola i els cartutxos de 9 mm que el detingut portava amagats entre el cendrer i el forat del sostre solar del cotxe. Imatge cedida aquest 22 de novembre del 2016 (Horitzontal)

Els mossos detenen un veí de Banyoles que portava una pistola amagada al cotxe durant un control al peatge de l'AP-7

ACN Girona.-Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de Banyoles que portava una pistola amagada dins el cotxe. El detingut, que té 40 anys, acumula antecedents per robatoris. Els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) el van aturar aquest dissabte passat, durant un control que havien muntat a la sortida 7 de l'autopista. Tot i que en un primer moment el sospitós va intentar esquivar el control, la policia el va obligar a parar-se amb el cotxe. A dins del cendrer, els mossos li van trobar un cartutx i ell va provar de desentendre-se'n, dient que no sabia d'on havia sortit. Els ARRO van escorcollar el vehicle i, entaforada entre el sostre solar i la tapa, hi van descobrir la pistola. L'arma estava carregada. Els agents de l'ARRO van detenir el conductor per un delicte de tinença il·lícita d'armes i explosius. Després de passar davant del jutge, ha quedat en llibertat provisional.

La detenció va tenir lloc la matinada de dissabte, durant un control que els ARRO havien muntat per prevenir robatoris en habitatges. Els agents es van situar a la sortida 7 de l'AP-7, la de Girona Sud. A quarts d'una de la matinada, els mossos van aturar un conductor que acabava de sortir del peatge.En un primer moment, l'home va intentar esquivar el control, fent veure que no havia vist les indicacions dels mossos. La policia, però, el va fer aturar, el va identificar i li va escorcollar el vehicle. A dins del cendrer, els ARRO hi van trobar un cartutx de 9 mil·límetres. D'entrada, això ja els va fer sospitar que l'home podia portar una arma al cotxe. I més, quan el conductor va assegurar que desconeixia d'on havia sortit i com havia anat a parar allà.Els agents van escorcollar a fons el vehicle i no van trigar a descobrir que l'home hi portava una pistola amagada. L'havia entaforada entre el sostre solar i la tapa. Era una arma curta, marca Star, del mateix calibre del cartutx. La pistola portava un carregador i estava preparada per disparar (ja que tenia un cartutx de 9 mm a la recambra).La policia va comissar la pistola i va detenir l'home allà mateix per un delicte de tinença il·lícita d'armes i explosius. És un veí de Banyoles de 40 anys que acumula antecedents per robatoris. Dissabte mateix, el detingut va passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat provisional.

Anar al contingut