Reus

Els Mossos detenen tres pagesos pels aldarulls de la tractorada de Reus

Una protesta de pagesos pels preus agraris a Reus ha acabat aquest dissabte en una esbatussada entre manifestants i Mossos d'Esquadra que s'ha saldat amb 16 ferits i contusionats. Tres dels pagesos han estat detinguts acusats de desordre públic i atemptat contra agents de l'autoritat. Els Mossos es neguen a parlar de càrrega policial i asseguren que han actuat en defensa d'un edifici públic i pròpia. Per la seva banda, Unió de Pagesos anuncia accions legals contra els agents autonòmics així com una concentració, aquest diumenge a partir de les 10, davant de la comissaria dels Mossos a Reus. En els aldarulls, un càmera de TV3 ha rebut també un cop de porra al coll.

Actualitzat
Els pagesos han recorregut els carrers de Reus amb tractors sense incidents fins arribar a la porta de l'edifici dels Serveis Territorials d'Agricultura. Aquí, alguns dels manifestants han entrat amb tractors al pati després de trencar-ne el cadenat, han descarregat a terra productes agraris i han llançat patates contra la façana. En aquell moment, els Mossos d'Esquadra els han intentat impedir el llançament de les patates, i ha començat una discussió que ha detonat la baralla.

En un primer moment, un grup de Mossos ha quedat envoltat pels pagesos. Fins i tot, un dels manifestants ha pres la porra al policia, i després, l'hi ha tornat. De seguida han arribat més agents de l'equip d'ordre públic, i els moments de tensió han continuat durant uns minuts.

Vuit agents i vuit manifestants han quedat ferits, entre ells dos agents, un dels quals presenta una fissura en una clavícula i l'altre un trencament de falange. La resta d'atesos, segons l'Hospital de Reus, presenten contusions. El càmera de TV3 que cobria la manifestació també ha rebut cops de porra mentre enregistrava imatges.

Versions contradictòries

Unió de Pagesos considera desproporcionada l'actuació policial i emprendrà accions legals contra els Mossos. Des del sindicat parlen de "càrrega descontrolada sense motius" i no entenen la reacció dels agents, que segons ells han actuat "com mercenaris".

Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat que l'actuació dels agents ha estat en defensa de l'edifici públic, i davant de l'actitud d'alguns dels manifestants. Lamenten que Unió de Pagesos no hagi respectat l'itinerari pactat de la marxa, i també lamenten que hi hagi hagut ferits i contusionats.

La policia ha detingut tres dels pagesos implicats en els incidents. Ho ha fet sota l'acusació d'alteració de l'ordre públic i atemptat contra l'autoritat.

Les reivindicacions han quedat eclipsades

El coordinador territorial d'UP a Tarragona, Josep Maria Coll, assegura que el sector està perdent els joves per culpa d'uns preus que ha qualificat de "ruïnosos". Apunta directament al conseller d'Agricultura -o "Agroindústria", com ha ironitzat- i l'acusa de mirar cap a una altra banda i ignorar els problemes dels agricultors.
Anar al contingut