Barcelona

Els Mossos detenen sis okupes després de desallotjar una finca a Nou Barris

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis okupes després de desallotjar una finca al districte de Nou Barris de Barcelona. El propietari ha assegurat a la policia que l'immoble no estava en desús, dada que han negat els okupes, els quals han denunciat el "desallotjament il·legal" i han anunciat una manifestació. D'altra banda, els agents també han desallotjat el complex Antic Saló Bahía, sense practicar detencions. El col·lectiu ja ha anunciat que presentaran una demanda judicial per l'actuació policial.

Actualitzat
Sobre les deu del matí, els Mossos han rebut l'avís del propietari de la finca ocupada a Nou Barris, que ha denunciat que 15 persones havien irromput a la seva propietat, un terreny tancat que conté un immoble amb tres habitatges.

El propietari ha declarat a la policia que els habitatges no estaven en desús, però segons fonts del col·lectiu okupa la finca, situada a la carretera alta de Roquetes, estava abandonada.

Quan han arribat al lloc dels fets, els agents han practicat sis detencions sobre el grup de 15 ocupants, per usurpació de domicili i un delicte de danys. Segons els agents, hi havia destrosses en el sostre i la façana de l'immoble.

El col·lectiu okupa ha denunciat el "desallotjament il·legal" d'aquesta "finca abandonada" i ha convocat una concentració de protesta davant de la comissaria de les Corts.

D'altra banda, després de les onze del matí, els Mossos han irromput en el complex Antic Saló Bahía, al carrer Maria Victòria de Barcelona, ocupat per un grup de vuit persones, que prèviament havien trencat el cadenat que els Mossos havien posat per precintar aquest recinte deshabitat.

Els agents han identificat les vuit persones però no han practicat detencions, si bé el col·lectiu okupa ja ha anunciat que presentarà una demanda judicial per aquesta actuació policial.
Anar al contingut