El director general de la policia, Manel Prat
Prat ha explicat que el dispositiu de seguretat que van desplegar dissabte a la nit va ser molt complex.
Barcelona

Els Mossos destaquen la col·laboració dels acampats durant les celebracions

El director general de la policia, Manel Prat, ha qualificat aquest diumenge d'"impecable" l'operació d'"extrema dificultat" que van desplegar els Mossos d'Esquadra dissabte a la nit, en la celebració per la victòria del Barça a la Lliga de Campions. Prat ha celebrat que els acampats de la plaça de Catalunya obrissin durant dissabte una via de diàleg i seguissin gairebé del tot els consells d'autoprotecció que els va donar la policia. Un dels portaveus dels indignats es va posar en contacte amb la policia, que els va enviar per correu electrònic una llista de mesures preventives, que van "complir majoritàriament".

Actualitzat
Els consells que els van enviar els Mossos indicaven, per exemple, "la retirada d'objectes contundents o perillosos", que els acampats van arraconar i tancar en punts custodiats per ells mateixos.

L'escut humà que van crear els acampats a l'interior de la plaça va ser l'única actuació que no anava d'acord amb les indicacions policials, i de fet va dificultar la tasca dels Mossos a l'hora d'identificar i detenir algunes de les persones que van causar els aldarulls, ha explicat el director general de la policia, perquè els violents el van fer servir per amagar-s'hi.

Prat, però, ha reiterat als indignats que "si haguessin col·laborat divendres com ho van fer dissabte a la tarda, ens hauríem estalviat els fets de divendres al matí".

El director de la policia també ha assegurat que les intervencions policials es van limitar només quan era necessari i s'intentava allunyar al màxim possible les accions policials de la plaça Catalunya. També ha assegurat que analitzarà de nou i revisarà com han funcionat els dispositius de cara a futures actuacions.
Anar al contingut