Un vaixell de creuer arriba al Port de Barcelona.
Aquest mes arriben dos creuers per dia a Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Els Mossos d'Esquadra intensifiquen la vigilància per als turistes de creuer al Port de Barcelona

La presència policial a la zona del Port de Barcelona ha augmentat aquests dies. Els Mossos d'Esquadra intensifiquen la vigilància per l'arribada massiva de turistes de creuer. Durant el mes de juny s'espera l'arribada de 57 vaixells dedicats a aquesta activitat.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra posen en marxa el dispositiu especial anomenat "Creueristes", que se centra a vigilar les zones pròximes al Port de Barcelona per l'increment de l'arribada de creuers a la capital catalana. L'objectiu és prevenir sobretot furts, estrebades i estafes i fer augmentar la sensació de seguretat dels turistes que arriben a Barcelona.

El dispositiu, en el qual participen agents uniformats i de paisà, comporta un control més gran de les zones d'accés al transport públic, sobretot en moments de gran afluència de turistes, a primera hora del matí, quan arriben, i a la tarda, quan tornen al vaixell. Aquest mes de juny hi ha prevista l'arribada a Barcelona de 57 creuers. Visitaran la ciutat entre 10.000 i 15.000 creueristes cada dia.

Aquest operatiu ja es va posar en marxa els dies 14,15 i 17 del mes passat, coincidint amb l'arribada de 17 vaixells i d'uns 64.000 turistes. En aquella ocasió, es van detenir deu persones multireincidents: vuit dones, algunes de les quals tenien més de 25 antecedents per furts, i dos homes. Un d'ells tenia 46 antecedents.
Anar al contingut