La plantació intervinguda en un habitatge d'una urbanització de Castellar del Vallès el passat 27 d'octubre del 2016. (HORITZONTAL)
La plantació intervinguda en un habitatge d'una urbanització de Castellar del Vallès el passat 27 d'octubre del 2016. (HORITZONTAL)

Els Mossos d'Esquadra detenen els membres d'un grup dedicat al cultiu de marihuana al Vallès Occidental

Actualitzat

ACN Castellar del Vallès.-Els Mossos d'Esquadra van desarticular dijous passat un grup dedicat al cultiu de marihuana en un domicili d'una urbanització de Castellar del Vallès i en dos més de Sant Llorenç Savall i Matadepera, al Vallès Occidental. Els agents van intervenir més de 1.600 plantes, cinc vehicles d'alta gamma amb les matrícules suplantades, manilles i defenses extensibles i elèctriques, junt amb falses credencials de policia. A més, tenien connectada la llum de manera irregular. En total, els Mossos van detenir quatre persones, de les quals tres són de nacionalitat espanyola i una de nacionalitat marroquina, veïns de Barcelona, Terrassa, Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat.

La investigació es va iniciar l'estiu passat després que la policia catalana tingués constància en l'habitatge de Castellar del Vallès es cultivava marihuana i que els detinguts es desplaçaven amb vehicles de gamma alta, dels quals encara se'n desconeix la seva procedència, amb les plaques suplantades.Amb totes aquestes dades els agents van sol·licitar al jutjat d'Instrucció de Primera Instància Número 5 de Sabadell entrades i escorcolls per aquests domicilis. Es van efectuar el matí del dijous 27 d'octubre i com a resultat es van intervenir més de 1.600 plantes de marihuana i tots els estris i aparells per al seu conreu. A banda, els agents també van comprovar que els detinguts tenien la llum connectada de manera irregular. A hores d'ara la investigació continua oberta per tal d'esbrinar l'origen dels vehicles intervinguts així com si els objectes intervinguts s'haurien fet servir per cometre altres il·lícits tals com robatoris amb violència i intimidació fent-se passar per falsos policies o altres tipologies delictives.Els Mossos acusen els detinguts, sense antecedents policials a excepció d'un d'ells, dels presumptes delictes de delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública en el seu vessant del tràfic, falsificació documental, apropiació indeguda de vehicles i defraudació de fluid elèctric. Després de passar a disposició judicial dissabte passat davant el jutjat en funció de guàrdia de Sabadell, els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut