Imatge d'una caixa forta
Els lladres utilitzaven un mètode per aconseguir temperatures de més de 3.000 graus i fondre els materials
Barcelona

Els Mossos d'Esquadra desmantellen un grup organitzat que havia robat en empreses de Barcelona

Els investigadors van poder descobrir que els lladres robaven a tot l'Estat. El grup estudiava les empreses per després poder-hi entrar i robar la caixa forta. Utilitzaven el mètode del bufador, que combina gas acetilè i oxigen per fondre els materials.

RedaccióActualitzat
Detinguts quadre presumptes lladres per robar en quatre empreses situades a Barcelona i l'àrea metropolitana. Segons dades de la policia catalana, el grup estava molt ben organitzat i es dedicava a estudiar empreses per entrar-hi i robar-ne la caixa forta. Els investigadors van identificar el grup a Madrid però van constatar que les seves operacions es feien per tot l'Estat. El grup obria les caixes fortes mitjançant el mètode del bufador, que consisteix a combinar gas acetilè i oxigen per fondre els materials, ja que es poden obtenir temperatures de fins a 3.000 graus.

El passat 26 de juny, el propietari d'una companyia de Barcelona va alertar els Mossos perquè una persona s'havia presentat a les seves instal·lacions com a tècnic de telefonia. Aquest home va explicar a la companyia que havia d'entrar per comprovar les connexions a internet. La policia va descobrir que l'operari va poder fer gestions en cinc empreses més, tres a Barcelona i dos a Sant Just.

Dels quatre robatoris que se'ls imputen, un va tenir lloc a Sant Just Desvern, d'on van obtenir 8.000 euros, i els altres tres van ser a Mercabarna. Els membres del departament de seguretat de Mercabarna van veure les imatges i van poder identificar la marca i la matrícula del vehicle, que va ser localitzat en una benzinera per una patrulla dels Mossos. Quan van registrar les persones que anaven a dins, els agents van localitzar 2.000 euros i objectes amb els quals cometien els delictes: inhibidors de freqüència, un detector de càmeres, un tèster i un talonari de butlletins d'una empresa de telefonia.

Tots els detinguts tenien antecedents i sumaven 89 detencions, la majoria per robatoris amb força comesos a Madrid. Després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs.
Anar al contingut