Barcelona

Els Mossos d'Esquadra desallotgen un casa okupa al barri del Raval

Els Mossos d'Esquadra han dasallotjat un edifici ocupat conegut com a Ruinamàlia, situat als números 11 i 11 bis del carrer Reina Amàlia. Poc després de les vuit del matí els agents de la policia han entrat a l'antiga fàbrica i han començat a desallotjar-lo. Mentrestant, un grup d'una vintena simpatitzants es congregaven per protestar per l'acció policial. Dels deu okupes que eren en aquell moment a l'edifici, dos s'han penjat de la tercera planta d'un dels edificis i dos més s'han lligat amb cadenes a un bidó. La resta dels desallotjats han sortit de la casa sense resistència.

Actualitzat

Fonts properes al moviment okupa consideren que el desallotjament de l'edifici "no suposa tan sols deixar al carrer" les persones que hi vivien, sinó "la desaparició d'una gran diversitat d'activitats" com l'anomenada "oficina d'okupació", que donava consell legal per accedir a un habitatge. L'edifici també tenia una fusteria, un taller de costura i una sala d'assajos.

Els Mossos d'Esquadra tenien permís per desallotjar l'edifici a partir de l'1 d'octubre, després que la justícia va ordenar el retorn de l'habitatge als propietaris de l'edifici.

 

Anar al contingut