S'han detingut 126 persones per casos de violència domèstica aquest any
Durant el 2015, els Mossos han rebut 1.005 denúncies per violència de gènere
Barcelona

Els Mossos d'Esquadra atenen unes 33.000 víctimes de violències de gènere i domèstica en deu anys a Barcelona

Aquest any s'han rebut 1.526 denúncies durant els cinc primers mesos

RedaccióActualitzat

Els Grups d'Atenció a la Víctima de la Regió Metropolitana de Barcelona han atès durant deu anys 32.899 casos de violències domèstica i de gènere i han tramitat més de 37.000 denúncies.

En concret, s'han practicat 14.958 detencions, de les quals 12.078 han estat per delictes de violència de gènere, és a dir, contra la dona per part de la seva parella o exparella, i 2.880 per delictes de violència domèstica, en què homes o dones exerceixen violència física o psicològica en el seu entorn familiar.

La tendència dels últims anys mostra un lleuger augment dels casos de violències de gènere i domèstica entre la gent gran i entre els més joves (fins als 25 anys). Per pal·liar-ho, des dels Grups d'Atenció a la Víctima s'han incrementat els últims anys les xerrades als instituts catalans.

Durant els cinc primers mesos del 2015, els Mossos han rebut 1.526 denúncies per 521 casos de violència domèstica i 1.005 per violència de gènere, i dues persones han mort a mans de les seves.

En un primer moment, l'OAV només tractava els casos de violència de gènere en què les dones patien per part de les seves parelles o exparelles actes de violència física o psicològica. Amb el pas dels anys i la millora del servei, els GAV van ampliar les seves funcions i avui tracten casos de violències masclista i domèstica i altres relacionats amb víctimes vulnerables.

 

Anar al contingut