Alguns dels productes que ha trobat la policia al centre desmantellat (foto: Mossos d'Esquadra)
Alguns dels productes que ha trobat la policia al centre desmantellat (foto: Mossos d'Esquadra)
Barcelona

Els Mossos desmantellen un centre de tractaments vitamínics il·legals

Han detingut quatre persones a Barcelona acusades d'oferir medicaments il·legals en la franquícia d'una empresa canadenca que volia instal·lar-se a Espanya

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han informat de la detenció a Barcelona de quatre persones acusades d'un delicte contra la salut pública. Els detinguts havien obert un centre de tractaments vitamínics i minerals administrats per via intravenosa. Aquest tipus de tractaments es fan amb medicaments que han d'estar autoritzats per les agències europea i espanyola de medicaments, EMA i AEMPS.

La setmana passada els Mossos van tenir notícia de l'obertura d'aquest centre. En la inspecció que hi va fer la Unitat Central de Consum (UCC) de la policia hi van trobar ampolles de sèrum, material sanitari i grans quantitats de medicaments injectables, alguns dels quals il·legals. La policia creu que els tractaments es feien combinant els medicaments amb el sèrum.

Franquícia d'una empresa canadenca

Segons els Mossos, aquest centre era una franquícia d'una empresa del Canadà que tenia la intenció d'obrir-ne més a Espanya. També han explicat que volien encarregar l'elaboració d'aquests medicaments a una farmàcia de Barcelona. Els detinguts són l'administrador, dos socis seus i un metge contractat per fer els tractaments. El centre tampoc tenia autorització per funcionar com a centre sanitari.

Anar al contingut