Barcelona

Els Mossos desarticulen una banda que introduïa ketamina des de l'Índia

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat a les comarques barcelonines el grup més important de Catalunya dedicat al tràfic de ketamina, substància veterinària que s'ha popularitzat en ambients recreatius com a droga. En l'operació s'han detingut 6 nois i 4 noies, d'entre 21 i 27 anys.

Actualitzat
El grup organitzat introduïa la droga a Catalunya des de l'Índia, on la ketamina es pot aconseguir fàcilment en farmàcies. L'inspector Jordi Ollé, cap de l'àrea central de crim organitzat dels Mossos, ha explicat com duien a terme el traficants el transport de la droga: "la transportaven a través de correus, que eren contractats aquí, és a dir, feien el transport de l'Índia a Catalunya. El que els pagaven eren 6.000 euros, a més de les despeses del viatge a l'Índia".

Normalment amagaven la ketamina líquida en pots de xampú, gels d'àloe, cremes o la transportaven en estat sòlid, en paquets de sals minerals per a esportistes.

La banda acostumava a introduir uns tres quilos de droga cada setmana, que distribuïen en festes. De fet, tenien una empresa d'equips de música per a festes.

Entre els detinguts hi ha els tres caps de la banda i persones que feien de correu. La majoria de les detencions s'han fet a Barcelona i Badalona.

Sis dels deu detinguts han estat empresonats preventivament, i els altres quatre han quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera de ser jutjats.
Anar al contingut