Sant Cebrià de Vallalta

Els Mossos desactiven un artefacte explosiu al Maresme

Els Mossos d'Esquadra han desactivat un artefacte explosiu a Sant Cebrià de Vallalta, al Maresme. L'artefacte estava situat a la porta d'una casa. La Policia Local ha desallotjat la zona, on també hi ha una llar d'infants, fins que els equips de desactivació d'explosius han pogut inutilitzar l'artefacte. Segons l'alcalde, no es té constància de cap amenaça, ni hi ha cap establiment a l'edifici on hi havia l'artefacte.

Actualitzat
La Policia Local de Sant Cebrià de Vallalta ha trobat al matí un possible artefacte explosiu davant la porta d'un edifici d'aquest municipi, fet que ha provocat el desallotjament d'un total de vuit persones, ha confirmat l'alcalde, Jaume Borrell.

Segons els Mossos d'Esquadra, els han avisat a les vuit del matí de la localització d'un paquet sospitós a la porta d'un domicili del passatge Corís de Sant Cebrià de Vallalta, un petit municipi del Maresme.

Els Mossos han acordonat la zona per precaució i han desallotjat tres persones de dos domicilis adjacents a l'edifici i cinc més d'una guarderia pròxima, on només hi havia un menor.

Una hora després, s'han personat al municipi els Tedax, tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius, que cap a les 10.45 han acabat de revisar el paquet sospitós i se l'han emportat per inspeccionar-lo.

Origen desconegut

Fonts de Mossos d'Esquadra han afirmat que desconeixen de moment l'origen del paquet i no han volgut confirmar que es tractés d'un artefacte explosiu fins que no els ho comuniquin oficialment els Tedax.

L'alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Jaume Borrell (CiU), que sí que ha qualificat el paquet d'"artefacte explosiu", ha explicat que la policia també ha decidit "tancar els vials d'accés al nucli urbà".

A més, ha assegurat que les forces de seguretat han demanat a una família que hi havia a l'immoble on s'ha trobat el paquet que per a la seva seguretat continués a l'interior fins que se l'emportessin de la porta de l'edifici.

Borrell ha assegurat que la situació està "tornant a la normalitat", però que s'han endut un ensurt "molt important", sobretot tractant-se d'un municipi tan petit i tranquil com Sant Cebrià de Vallalta. Segons els Mossos, tots els veïns desallotjats ja han tornat a casa seva.

Anar al contingut