Barcelona

Els Mossos denuncien una estratègia política en la protesta de la Policia i la Guàrdia Civil

El sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra diu que molts agents es beneficien d'avantatges socials que no tenen els policies de Catalunya

RedaccióActualitzat

El sindicat majoritari del Mossos d'Esquadra denuncia una estratègia política darrere de la manifestació que han fet aquest diumenge la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per reivindicar una equiparació salarial.

Assegura que la xifra salarial dels Mossos que estan utilitzant no és correcta i recorda que molts dels agents que s'han manifestat es beneficien d'avantatges socials que no tenen els policies de Catalunya.

Ho ha explicat Valentí Anadón, portaveu de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya:

"Nosaltres no tenim res en contra que els companys reclamin els seus legítims drets, el que passa és que no ens agrada que ho facin falsejant nòmines. Ells tenen habitatge gratuït, beques menjador per als fills, mútua privada, fundacions que donen suport social a les seves famílies... Nosaltres també ho reclamem i pensem que és una llàstima no fer d'això una finestra d'oportunitat per reclamar solidàriament tots."

 

L'associació professional Jusapol va néixer fa un any per defensar l'equiparació salarial de policies. Ja tenen una promesa per part del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, d'equiparació total tant en sou com en drets laborals amb la policia catalana, però encara no s'ha materialitzat.

Jusapol és crítica amb la proposta que planteja el govern espanyol perquè considera que té "molta lletra petita i clàusules abusives" que els podrien comportar la pèrdua de drets laborals adquirits.

Per aconseguir aquesta equiparació cal que es destinin 1.500 milions d'euros dels pressupostos generals de l'Estat en tres anys. Això significa un augment del salari mensual d'uns 700 o 800 euros per a cada policia.

Aquesta reivindicació històrica, que fa 30 anys que dura, s'ha visualitzat molt més arran de tota la polèmica que ha envoltat la presència de 6.000 policies i guàrdies civils a Catalunya i l'arribada dels barcos que els van allotjar. Una estada en què els agents han denunciat que no es complient les condicions mínimes de confort en els allotjaments ni en les dietes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut