El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, aquest dimarts a Barcelona
El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, aquest dimarts a Barcelona

Els Mossos defensen l'actuació de l'agent de Cornellà: "Va ser correcta i proporcional"

El director dels Mossos reitera que l'atac va ser "clarament intencionat i amb voluntat homicida"

Actualitzat

El director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, ha comparegut en roda de premsa aquest dimarts poc després de saber-se que la família de l'home que va morir aquest dilluns a la comissaria de Cornellà de Llobregat es planteja presentar una denúncia per negligència contra el cos.

Martínez ha defensat l'actuació de l'agent:

"Davant dels comentaris i de les notícies de determinats mitjans de comunicació sobre com ha estat l'actuació policial en aquest cas, considerem aquest atac clarament intencionat i amb voluntat homicida. L'actuació de la mossa que era a la comissaria va ser correcta, proporcional, adequada i congruent amb la situació d'extrema gravetat amb què es va trobar."

"Consumar allò que havia anat a fer"

Martínez ha assegurat que l'home no va atendre les advertències que li va fer l'agent, i que va "intentar consumar el que havia anat a fer, que és cometre aquest atac contra una agent dels Mossos":

"Fetes totes les prevencions i les pautes normals d'intervenció policial, malauradament, i com es poden imaginar, no és grat per a ningú, va haver d'abatre aquesta persona. Aquests són els fets i és la manera que ho estem treballant. Només una ràpida reacció, com és que la va tenir l'agent i l'equip amb què es trobava --també tenia el suport del sergent que hi havia a prop-- només així s'entén que ara no estiguem parlant de mals majors."

 

 

La família ha col·laborat amb els Mossos

Martínez ha dit que han sabut la intenció de la família de posar la denúncia contra els Mossos a través de la premsa i que no els consta directament.

Ha afegit que la família de l'home mort pot aprofitar tots els mecanismes de l'estat de dret si ho considera convenient, i li ha agraït la col·laboració que fins ara ha prestat als Mossos.

El director dels Mossos ha confirmat que hi ha gravacions en vídeo del que va passar dins de la comissaria i que, com és la seva obligació, les han posat a disposició de l'administració de justícia.

Integració dels Mossos al CITCO

D'altra banda, Martínez ha valorat molt positivament la reunió del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el CITCO, d'aquest dimarts a Madrid, en què han participat els Mossos.

El director d'aquest cos ha explicat que en la reunió s'ha decidit mantenir reunions diàries mentre hi hagi informació rellevant per comunicar i també impulsar els tràmits finals perquè els Mossos s'hi incorporin de ple dret, una antiga reivindicació del cos.

El CITCO depèn de la Secretaria d'Estat de Seguretat i hi estan representats la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, l'exèrcit i el CNI, entre altres cossos de seguretat.

 

ARXIVAT A:
PolicialTerrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut