Els Mossos d'Esquadra defensen la seva actuació durant l'1-O davant del TSJC

Acusen la Policia Nacional i la Guàrdia Civil d'haver incomplert l'acord de les reunions de coordinació

RedaccióActualitzat

El dia 1 d'octubre, els Mossos d'Esquadra van comissar més de 400 urnes de 141 centres, paperetes de votació, documentació del cens i material informàtic. La feina policial dels 7.800 agents desplegats per donar compliment a l'ordre de la jutge va fer aturar les votacions en 99 centres on s'estava votant. Uns 300 més no van ni arribar a obrir les portes.

En l'informe presentat a la justícia, els Mossos acusen la Policia Nacional i la Guàrdia Civil d'haver actuat sense ser informats i abans del previst. Es va incomplir així l'acord a què s'havia arribat en les reunions de coordinació, on s'establia que les policies espanyoles actuarien a requeriment de la policia catalana.  

Els Mossos no van demanar el suport fins passades les 9 del matí, però ja abans la Policia i la Guàrdia Civil estava entrant a diversos punts de votació.

Pel que fa als dies previs al referèndum, els Mossos han explicat a la jutge que van fer 6.700 actuacions policials on s'advertia els responsables dels locals sobre la prohibició d'utilitzar-los.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut