La casa d'Alcanar després de la primera explosió, amb les bombones de butà ben visibles (EFE)
La casa d'Alcanar després de la primera explosió (EFE)

Confirmen que Youssef Aalla és el segon terrorista mort en l'explosió d'Alcanar

Segons fonts de la investigació, Youssef és l'últim integrant de la cèl·lula que els Mossos tenien identificat, però que faltava per localitzar

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han conclòs el procés legal d'identificació del segon mort en l'explosió de la casa d'Alcanar on la cèl·lula terrorista presumptament preparava els atemptats i han determinat que és Youssef Aalla. Aalla, segons fonts de la investigació, és l'últim integrant de la cèl·lula que els Mossos tenien identificat, però que faltava per localitzar.

En l'explosió de la casa d'Alcanar també va morir l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, i va resultar ferit Mohamed Houli Chemlal, que va ser detingut i ha estat enviat a la presó pel jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu.

Youssef Aalla és germà de Saïd Aalla, un dels terroristes que van participar en l'atemptat de Cambrils el 18 d'agost, en què va morir una dona, i que van ser abatuts pels Mossos. També és germà de Mohamed Aalla, detingut pels Mossos i que era el propietari de l'Audi A3 amb el qual els terroristes van atemptar al Passeig Marítim de Cambrils. Mohamed Aalla ha estat posat en llibertat provisional per l'Audiència Nacional perquè els indicis sobre la seva presumpta col·laboració amb la cèl·lula jihadista "no són prou sòlids".

Mohamed Aalla va tornar aquest dimecres a Ripoll en taxi des de Madrid, i el seu pare, Brahim Aalla, va explicar que el seu fill no havia fet res i que cap de les famílies dels joves terroristes de Ripoll volia que això passés. El pare de Mohamed va dir que no havia notat cap comportament estrany en ells, però ha admès que Youssef no vivia a la casa familiar des de feia un mes i mig, i que anava a la mesquita de manera habitual.

Anar al contingut