Sabadell

Els Mossos comencen a trepitjar el Vallès Occidental i part del Baix Llobregat abans del desplegament de dimecres

Els Mossos d'Esquadra estan a punt de completar una fase més del seu desplegament, de manera que ja cobriran un 80% de la població catalana. Aquest dimecres, coincidint amb la festivitat de Tots Sants i amb el dia de les eleccions catalanes, completaran la seva presència al Vallès Occidental i en una part del Baix Llobregat, fins al punt que alguns municipis veuran duplicats el nombre d'efectius policials. Aquests dies previs, els Mossos han fet un dels passos més importants perquè el desplegament vagi bé: conèixer el territori.

Actualitzat

Ja fa dies que els Mossos d'Esquadra treballen conjuntament amb les policies locals dels municipis on es deplegaran a partir de l'1 de novembre, tant al Vallès Occidental com a part del Baix Llobregat. També mantenen reunions amb la Policia Nacional. És hora de conèixer pam a pam el territori i de saber de primera mà quins són els principals problemes amb què es trobaran o els delictes contra els quals hauran de lluitar.

Cornellà, Esplugues i el Prat tenen una tipologia de delictes similar a la de llocs ja coneguts pels Mossos, com l'Hospitalet, on sobresurten els furts, robatoris amb força o robatoris a l'interior de vehicles. El que sí que es considera una novetat és la tasca de seguretat ciutadana a les zones comunes de l'aeroport del Prat.

Des de l'àmbit municipal esperen amb candeletes l'arribada de la policia autonòmica, que en molts casos significarà pràcticament doblar els efectius policials de què fins ara es disposava. Dos exemples: segons dades municipals, a Sabadell, es passarà de 115 policies nacionals a uns 200 mossos i, al Prat, augmentaran els efectius de 70 a 130.

El replegament de la Policia Nacional -diuen els ajuntaments- ha propiciat una certa sensació d'inseguretat, i la Policia Local ha hagut de fer tasques que no li corresponien.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut