Barcelona

Els Mossos bloquegen cinc escoles a petició dels centres per impedir-hi la confrontació

Un dels centres ha estat el CEIP Collaso i Gil, del barri del Raval de Barcelona

RedaccióActualitzat

Dispositius dels Mossos d'Esquadra han bloquejat escoles en acabar les classes. En concret, ho han fet en cinc escoles d'arreu de Catalunya i en tots els casos a petició dels mateixos centres per evitar la confrontació entre els pares, els que volien entrar per fer activitats a favor de l'1-O i els que hi estaven en contra.

Una ha estat el CEIP Collaso i Gil, al carrer Sant Pau del barri del Raval de Barcelona, un dels indrets previstos com a col·legi electoral per l'1 d'octubre. Una desena de Mossos d'Esquadra han bloquejat l'entrada del centre després que ho ha ordenat la directora, que també ha suspès totes les activitats extraescolars previstes al centre aquest cap de setmana i fins i tot els serveis de neteja, segons fonts de l'equip docent.

Deu minuts abans d'acabar la jornada escolar, s'ha fet sortir del centre alumnes i professors, que s'han trobat amb el dispositiu dels Mossos a les portes per garantir que el col·legi tanqués.

Tot i que els Mossos custodien la porta i impedeixen l'accés a ningú, una vintena de persones ha pogut accedir al pati i hi continuen tancats per garantir que el col·legi obri les portes l'1 d'octubre per votar, tot i que encara han de detreminar com ho faran. Hi ha veïns del Poble-sec i Ciutat Vella i professorat. En qualsevol cas, no hi ha hagut incidents.

Els veïns han passat fruita i menjar a la vintena de persones que s'han quedat tancades a dins.

A l'hora de la sortida dels nens ja hi havia una quarantena de persones esperant per accedir a l'interior del centre per passar-hi el cap de setmana, però només hi han accedit una vintena. De tota manera, els altres s'han quedat a les portes de l'escola. Alguns estan narrant els fets a través de Twitter:

 

L'AMPA, però, no havia muntat res per a aquest cap de setmana. El CEIP Collaso i Gil habitualment està habilitat com a centre de votació i, precisament, és al costat d'una caserna de la Guàrdia Civil.

Una altra de les escoles on els Mossos s'han presentat ha estat al CEIP Torrent d'en Melis, al Guinardó. Els agents han aixecat acta i després han marxat. Han recollit que hi havia concentrades una seixantena de persones fent activitats esportives i lúdiques.

A l'escola L'Univers els Mossos han identificat alguns pares i mares al vespre. Després han tornat a passar, segons han explicat als pares per Twitter.

A la xarxa també hi hagut crides per concentrar-se davant de diversos centres per l'alerta que s'hi han personat agents. Un d'ells és l'Institut Guillem de Berguedà de Berga:

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut