Barcelona

Trapero trasllada als Mossos l'obligació de complir l'ordre de la fiscalia

La Fiscalia de Catalunya ha ordenat aquest dimarts als Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia que "requisin urnes" i tot material destinat a preparar i celebrar el referèndum de l'1 d'octubre

RedaccióActualitzat

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha traslladat a tot el cos de la policia catalana l'obligació de complir l'ordre de la fiscalia de retirar les urnes i la resta de material per al referèndum de l'1 d'octubre.

Trapero ha encarregat a la Comissaria General d'Informació "donar compliment" a la instrucció de la fiscalia sobre el referèndum.

 

Al text, el cap dels Mossos demana que s'enviïn els atestats i els informes als serveis d'informació, que després els enviarien a la Fiscalia Superior o a la Fiscalia Territorial. Trapero al·lega que així es podrà mantenir una coordinació adequada i s'evitaran possibles duplicitats en les comunicacions.

En tot cas, el comunicat intern no dona més ordres als policies sobre el compliment d'aquesta instrucció, que obliga a investigar i perseguir qualsevol acte preparatiu del referèndum i les persones que hi participin, siguin autoritats, funcionaris o particulars. Això inclou requisar urnes, paperetes o qualsevol altre objecte o document que pugui servir per a la celebració de la votació. Tot, per perseguir els possibles delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons.

Aquest mateix dimarts, la fiscalia ha dit directament a Trapero que tenia l'ordre de comunicar la instrucció a tot el cos en 24 hores. 

"Fem el que fem sempre amb requeriments judicials"

En la mateixa línia, fonts dels Mossos d'Esquadra han assegurat a l'agència Europa Press que actuaran en aquesta actuació de la mateixa manera que amb qualsevol requeriment judicial: "Rebem la instrucció i fem el que fem sempre amb requeriments judicials."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut