Londres

Els mosquits piquen més unes persones que unes altres en funció de la genètica

Un estudi conclou que hi ha determinats gens que fan que l'olor que desprèn una persona sigui més atractiva per als mosquits que la d'una altra

RedaccióActualitzat

Per què els mosquits piquen a unes persones i no a unes altres? Això és el que han volgut descobrir investigadors anglesos i nord-americansen un estudi i han arribat a la conclusió que la principal causa és genètica i que hi ha determinats gens que fan que l'olor que desprèn una persona sigui més atractiva per als mosquits que la d'una altra.

Per portar a terme l'estudi, els científics van agafar parelles de bessons idèntics i parelles de bessons no idèntics i els van fer posar les mans en un tub de vent per on hi introduïen els mosquits, per valorar la resposta dels insectes a l'olor que desprenien les mans. "Quan els mosquits volen contra el vent, decideixen si volen anar cap a la dreta o cap a l'esquerra. Aleshores podem comparar l'atractiu dels dos bessons. Quan ho vam fer amb els nostres bessons idèntics, vam veure que els mosquits es van distribuir d'una manera uniforme, sense preferències. En canvi, quan ho vam fer amb els nostres bessons no idèntics, els mosquits van preferir un dels dos bessons", segons ha explicat James Logan, entomòleg de la London School of Tropical Medicine.

Ara que els científics saben que hi ha una predisposició genètica, volen esbrinar quins són els gens atractius per als mosquits i que fan que piquin més a unes persones que a unes altres. I pensen que es podria deure al fet que algunes persones desenvolupen en els seus gens una defensa natural contra les picades.

L'afectació de les pessigades de mosquit va més enllà de la molèstia i la picor que produeixen. Cada any, els mosquits contagien milions de persones de malalties com ara la malària o el dengue.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut