Chirumanzu

Els morts per l'epidèmia de còlera a Zimbabue ja superen els 1.000

El nombre de morts de l'epidèmia de còlera que viu Zimbabue ja és de més de 1.000, segons les noves xifres que ha fet públiques l'ONU. Aquest balanç de víctimes és des del mes d'agost. Les agències humanitàries pensen que és una epidèmia sense precedents i diuen que les xifres només mostren una part de la tragèdia perquè moltes víctimes no hi queden reflectides. Això quan fa pocs dies que el president de Zimbabue, Robert Mugabe, va declarar que al seu país ja no hi havia còlera.

Actualitzat
Des del mes d'agost un total de 20.000 persones han contret la malaltia del còlera, segons l'últim balanç fet públic per l'ONU. La xifra real podria ser més alta, ja que hi ha molts malalts que no queden registrats a la llista. Mentrestant, la malaltia continua estenent-se i la Creu Roja tem que la crisi augmenti amb l'arribada de l'estació de les pluges.

Intermón Oxfam ha demanat urgentment 6 milions de dòlars d'ajuda per proporcionar aigua potable, equips sanitaris i menjar per a més d'un milió de persones. L'ONG assegura que, en algunes zones de Zimbabue, només un de cada deu pagesos té llavors per plantar i adverteix que la fam incrementa el risc de contraure la malaltia.
Anar al contingut