Els Bombers inspeccionen el gratacel de Londres
Els Bombers inspeccionen el gratacel de Londres
Londres

Els morts en l'incendi de la Torre Grenfell de Londres pugen a 30

La xifra de víctimes mortals es podria acostar al centenar, i moltes no podran ser identificades

RedaccióActualitzat

Quan encara hi ha un gran nombre de desapareguts per l'incendi de la Torre Grenfell de Londres, la policia metropolitana ha confirmat que les víctimes mortals pugen a 30.

La xifra de víctimes mortals es podria acostar al centenar, i moltes no podran ser identificades, segons ha avançat la policia, que ha admès que "tristament" no esperen trobar més supervivents".

Pel que fa a la investigació, l'alt comandament policial ha explicat que en aquests moments "no hi ha res que suggereixi que el foc va ser provocat deliberadament".

D'altra banda, la primera ministra Theresa May ha rectificat després de les fortes crítiques per no haver visitat els afectats i ho ha volgut arreglar improvisant una visita a l'hospital. La reina, però, se li ha avançat parlant amb els voluntaris a la zona del foc.

Mentrestant, el diari "The Times" publica que els panells amb què es va revestir recentment la Torre Grenfell serien d'un material inflamable prohibit als Estats Units en edificis alts. S'hauria descartat posar-n'hi uns altres de la mateixa gamma resistents al foc però més cars.

Tot plegat quan la policia britànica ha identificat la primera víctima mortal de l'incendi del gratacel de Londres. Es tracta d'un refugiat sirià, Mohammed Alhajali, de 23 anys, que compartia pis amb altres familiars. Segons l'organització Campanya de Solidaritat amb Síria, el jove havia arribat a la capital britànica el 2014 i estudiava enginyeria civil. Les forces de seguretat han identificat cinc víctimes mortals més però no n'han divulgat el nom.

A la Torre Grenfell hi vivien unes 600 persones, en 120 apartaments. Alguns indicis apunten que l'incendi hauria començat per una nevera amb problemes elèctrics, a la quarta planta. Els veïns, que feia anys que es queixaven de la precarietat de l'edifici, han estat allotjats en hotels.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut