Hospital improvisat per atendre malalts de còlera a Port-au-Prince. (Foto: Reuters)
El nombre d'afectats pel còlera a Haití creix, segons les autoritats. (Foto: Reuters)
Port-au-Prince

Els morts a Haití per l'epidèmia de còlera superen el miler

L'epidèmia de còlera que afecta Haití avança. Les víctimes mortals superen ja el miler i el nombre d'hospitalitzats s'aproxima als 17.000. La zona més afectada és la d'Artibonite, al nord del país, on han mort més de 600 persones. L'ONG espanyola PLAN ha advertit que 7,5 milions de persones es troben en situació d'alt risc de contraure la malaltia perquè viuen en zones rurals sense accés als serveis bàsics.

Actualitzat
L'organització PLAN, que treballa a Haití des de fa 37 anys, estima que "gairebé tantes persones com les que van morir en el terratrèmol del mes de gener passat podrien emmalaltir de còlera en els pròxims mesos si no es prenen mesures urgents.

L'ONG ha reclamat a l'ONU i als governs que s'hi impliquin i donin suport per poder combatre l'epidèmia, que pot afectar amb especial virulència els nens i les persones que viuen en zones rurals. I és que, amb un bacteri tan agressiu com el que provoca el còlera, la mort pot arribar al cap de poc més de tres hores si no s'aplica immediatament un tractament.

L'organització britànica ActionAid afirma en un comunicat que la malaltia s'ha propagat fins a infectar ja el 4% de la població. Unes 32 persones moren cada dia a Haití a causa de l'epidèmia.

L'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament ha enviat a Haití 14 tones de medicaments. Aquests enviaments se sumen a 10 tones més de material mèdic i sanitari que van arribar la setmana passada a Port-au-Prince, la capital.

L'ONU alerta que d'aquí a tres o quatre mesos els infectats de còlera a Haití podrien arribar als 200.000 si no s'apliquen mesures urgents.
Anar al contingut