Brussel·les

Els ministres d'Interior de la UE no arriben a cap acord sobre la crisi de refugiats

Davant la impossibilitat de fixar una posició comuna, països com Àustria han decidit actuar pel seu compte, tancant fronteres, i Atenes ha cridat a consultes el seu ambaixador a Viena

Actualitzat

Els ministres europeus de l'Interior han constatat aquest dijous, enmig d'un ambient tens, les dificultats que tenen per avançar units davant la crisi de refugiats i han ajornat fins a la cimera amb Turquia del 7 de març la data límit per aconseguir una solució. Davant de la impossibilitat de fixar una posició comuna, països com Àustria han decidit actuar pel seu compte, tancant fronteres, i promovent un efecte dòmino que arriba fins a la frontera amb Grècia. Això ha portat Atenes a cridar a consultes el seu ambaixador a Viena, ja que la conseqüència és que Grècia es converteix en un coll d'ampolla on s'acumulen milers de refugiats.

Els Vint-i-vuit han celebrat un dinar de treball amb el viceministre turc d'Interior, Sebahattin Ozturk, precisament per aplanar el camí de cara a la cimera del dia 7, en la qual s'abordarà el pla acordat amb Ankara a l'octubre per contenir l'arribada de refugiats a la UE a canvi de 3.000 milions d'euros. El comissari europeu de Migració i Interior, Dimitris Avramopoulos, ha insistit en la importància de la cimera del dia 7:

"En els propers dies necessitem resultats tangibles, perquè, en cas contrari, correm el risc que el sistema es col·lapsi completament"

L'agreujament de la crisi per l'arribada de refugiats a través dels Balcans occidentals ha estat objecte de debat en un esmorzar de treball en el qual només han participat els països més afectats i després s'ha tractat en la sessió plenària, en la qual l'enfrontament entre Àustria i Grècia ha assolit el seu punt màxim. "El problema no s'ha solucionat", han apuntat fonts comunitàries.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut