Horsham

Els ministres del G-20 es comprometen a adoptar totes les mesures possibles per fomentar el creixement

Els ministres d'Economia i els governadors dels bancs centrals del G-20, el grup de països més industrialitzats i les principals potències emergents, estan disposats a adoptar les mesures que calgui per fomentar el creixement a través d'una combinació de mesures polítiques i econòmiques. El líders del G-20 s'han reunit aquest dissabte al matí a Horsham, al sud d'Anglaterra, per buscar solucions a la crisi. La trobada és una prèvia la cimera anticrisi de Londres el proper 2 d'abril. Un dels acords de la reunió d'aquest dissabte ha estat dotar de més recursos el Fons Monetari Internacional.

Actualitzat
Els ministres d'Economia i Finances de les principals potències mundials han coincidit en la "sensació d'urgència" per adoptar mesures per "reparar i garantir la recuperació" que es traduirà en "mesures polítiques i monetàries".

Segons el ministre d'Economia britànic, Alistari Darling, la declaració pactada pels líders del G-20 inclou el compromís a "fer un esforç continuat" per "restablir el creixement global, donar suport al restabliment del crèdit i enfortir el sistema financer mundial". Una altra de les mesures serà adoptar mesures "exhaustives per impulsar la demanda i el treball".

Una altre dels acords adoptats pels ministres d'Economia i Finances del G-20 ha estat dotar de més recursos el Fons Monetari Internacional. 

Optimisme de Brown i Merkel


Paral·lelament, aquest dissabte s'han reunit a Londres el primer ministre britànic, Gordon Brown, i la cancellera alemanya. Angela Merkel ha restat importància a les diferències entre els Estats Units i els països europeus sobre les receptes necessàries per superar la crisi econòmica. 

Gordon Brown ha reclamat més regulació, i ha dit que no hi ha diferències insalvables entre els Estats Units i Europa. Washington creu que fa falta més inversió pública, mentre que Alemanya i França creuen que ja no es pot augmentar més el dèficit.

Angela Merkel ha destacat que, en els últims dies, ja hi ha hagut progressos importants: "simplement amb la mesura d'amenaçar de  publicar una llista negra de paradisos fiscals ja hem aconseguit progressos importants. Liechtenstein i Àustria ja han fet un pas important cap a la transparència".

Els dos mandataris s'han mostrat optimistes respecte a les mesures ja pactades i les que es poden acordar en la propera cimera del G-20 a Londres.
Anar al contingut