Madrid

Els ministres de Foment i Interior compareixen avui al Congrés per donar explicacions sobre el caos al Prat

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i el d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, informaran avui per separat sobre la seva gestió en els incidents ocorreguts a l'aeroport del Prat de Barcelona per la vaga dels treballadors de terra d'Iberia l'últim cap de setmana de juliol. La compareixença d'aquests dos ministres es va aprovar en la reunió de la Diputació Permanent del Congrés d'aquest dimarts, en què també es va evitar que el ministre José Montilla doni explicacions sobre la crisi.

Actualitzat
A dos quarts d'onze del matí, Magdalena Álvarez compareixerà davant la Comissió de Foment i Habitatge, mentre que Alfredo Pérez Rubalcaba ho farà a les quatre davant la d'Interior. Les dues compareixences van ser acordades dimarts per la Diputació Permanent del Congrés a petició de la majoria dels grups parlamentaris, si bé els dos ministres han manifestat la seva intenció de donar explicacions poc després dels incidents.

Álvarez explicarà com van succeir els fets i quins efectes va provocar el col·lapse sofert per l'aeroport de Barcelona, que va obligar a cancel·lar centenars de vols, impedint que milers de passatgers poguessin sortir de vacances.

El Ministeri de Foment va decidir obrir una investigació per depurar responsabilitats per la decisió dels treballadors d'envair les pistes.

De la seva banda, Rubalcaba explicarà l'actuació de les Forces de Seguretat i per què es va decidir no intervenir per desallotjar els vaguistes. Segons va assenyalar el ministre d'Interior el passat dia 3, la Guàrdia Civil va rebutjar aquesta possibilitat, perquè en haver intervingut, "probablement, s'hauria produït una batalla campal".

El PP exigirà responsabilitats als dos ministres, mentre que CiU, ERC i IU-ICV aprofitaran la compareixença de Magdalena Álvarez per tornar a exigir que Aviació Civil i d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) traspassi la gestió del Prat a la Generalitat de Catalunya.
Anar al contingut