Álex Pastor dona els resultats de la consulta
Álex Pastor dona els resultats de la consulta
Badalona

Hi haurà moció de censura a Badalona: el 92% de militants del PSC, a favor de presentar-la

RedaccióActualitzat

Dia de votació al PSC per decidir si recuperen l'alcaldia de Badalona, que van perdre el 2011.

Els militants han decidit amb un 92,6% dels vots que el partit presenti una moció de censura contra l'actual alcaldessa, Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú, una candidatura on també hi ha la CUP, que governa des del 2015 amb ICV-EUiA i ERC.

Un 6,7% dels vots han estat negatius i només un 0,01% delsmilitants s'han abstingut. Han votat el 62% dels 500 militants del PSC a Badalona.

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha acusat l'alcaldessa d'"enganyar i de trair" el pacte a què va arribar amb els socialistes per ser investida.

El líder del partit a la ciutat, Álex Pastor, ha considerat que Sabater "ha incomplert sistemàticament els pactes", tant en l'àmbit social com en la qüestió "identitària", la relativa al procés sobiranista. "El que fem és mirar per Badalona, que mereix un govern que només tingui en compte la ciutat", ha dit.

Amb la victòria del "sí",  el recanvi a l'alcaldia de Badalona està pràcticament assegurat. El PSC necessita 14 vots. El PP de García Albiol, que té 10 regidors, ja ha dit que donaria suport a la candidatura d'Àlex Pastor, que en té 3. Ciutadans també hi està a favor. La moció s'ha de presentar abans del 7 de juny.

Els socialistes no veuen contradictori haver fet fora Rajoy a Madrid i governar amb els vots dels populars a Badalona.

 

 

 

ARXIVAT A:
PSC
Anar al contingut