Migrants de l'Aquarius
Migrants de l'Aquarius

Els migrants de l'Aquarius seran tractats com a refugiats

Actualitzat

L'asil és un dels drets que assisteixen a les persones refugiades, però no a tots els immigrants; encara que dins del Aquarius "hi haurà molts" que sí reuneixin els requisits per accedir a aquest estatut, els que no ho facin podran ser emparats per altres vies de protecció internacional. És el que el govern espanyol ha decidit davant l'arribada dels 630 migrants que viatgen a l'Aquarius i dues embarcacions més des de la costa italiana cap a València.

La situació d'"emergència i excepcionalitat", al marge de la condició personal de cadascú, fa que se'ls consideri refugiats i no pas immigrants, la qual cosa significa que tindran més protecció.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que la delegació del govern espanyol ho ha anunciat a la reunió mixta per a l'atenció i acollida de refugiats i desplaçats celebrada aquest dimarts a la tarda a València. En aquesta reunió s'han adoptat les mesures del primer operatiu d'acollida que se'ls dispensarà, batejat com a operació Esperança Mediterrani.

A més de rebre assistència jurídica, les persones desplaçades rebran atenció sanitària i psicològica, amb especial atenció als problemes de salut mental, discapacitat i abusos sexuals en el cas d'algunes dones. També es reforçaran els serveis sanitaris per atendre embarassades, infants i ferits.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut