Barcelona

Els metges reprenen les negociacions amb Salut per intentar evitar les aturades de dimecres i dijous que ve

Administració i metges es tornen a reunir aquest divendres amb la intenció d'arribar a un acord que permeti desconvocar les dues noves jornades de vaga previstes per la setmana que ve. Els metges van traslladar ahir la protesta a la seu del Parlament de Catalunya, on es van entrevistar amb els grups polítics i van demanar la mediació de la cambra en un conflicte que ja ha suposat la suspensió de 10.000 visites i 900 operacions. La segona jornada de la vaga de metges va tenir un seguiment del 84% dels metges de centres públics i concertats, segons el sindicat Metges de Catalunya, mentre que la consellera Marina Geli el va rebaixar fins al 35,2%

Actualitzat

Avui els metges reprendran les negociacions amb el Departament de Salut per intentar evitar les aturades de dimecres i dijous que ve. Ahir, un 85% dels facultatius van fer vaga, segons el sindicat Metges de Catalunya. En canvi, Salut assegura que el seguiment va ser del 35%.

El secretari general de Metges de Catalunya, Patricio Martínez, va anar aquest dijous al Parlament i va demanar als diputats que els donin un cop de mà per acabar amb el conflicte. Metges de Catalunya acusa directament les patronals sanitàries de minar els acords a què han arribat amb la Conselleria de Salut i, davant la impossibilitat de resoldre el conflicte, van optar per demanar la mediació dels representants de la ciutadania.

Sigui com sigui, el sindicat preveu intenses negociacions aquest cap de setmana, però de moment el sindicat de metges assegura que no tenen cap argument per desconvocar la vaga prevista per dimecres i dijous de la setmana que ve, els dies 3 i 4 de maig.

D'altra banda, la consellera de Salut, Marina Geli, confia a poder avançar en les converses dels pròxims dies i evitar les vagues de la setmana que ve.

En aquests dos dies de vaga s'han deixat de fer unes 100.000 visites i un miler d'operacions no urgents. Amb tot, s'ha reprogramat el 40% de les visites dels ambulatoris i el 63% de les consultes externes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut