Barcelona

Els metges proposen notificar automàticament les baixes dels treballadors a les empreses

El Col·legi de Metges de Barcelona fa un seguit de recomanacions per als professionals que amb la seva feina poden posar en perill la vida d'altres persones

RedaccióActualitzat
Els metges demanen que es pugui comunicar les baixes a les empreses -sense revelar-ne el motiu- en els casos en què els treballadors no poden fer la seva feina amb seguretat. El Col·legi de Metges de Barcelona es planteja si, sense trencar la confiança amb el seu pacient, poden evitar mals majors. Demanen un canvi legislatiu que permeti poder comunicar a l'empresa quan un dels seus treballadors té una malaltia mental o no que li impedeix fer la feina amb seguretat. No en tots els casos, sinó en aquells en què es pot posar en perill ell mateix o terceres persones. Per exemple: treballadors de companyies aèries o d'un cos policial. Ho explica el president del Col·legi, Jaume Padrós:

"És possible millorar aquests aspectes que no funcionen millorant els fluxos d'informació. Ara, és com quan la gent diu revelar el secret professional? Què vol dir? A qualsevol? Una nota de premsa? No. Ha de ser fet a qui correspongui de manera mesurada, cautelosa i només d'allò exactament que t'interessa que es desveli"

El problema és com es pot fer aquest pas endavant. No n'hi ha prou amb l'impuls dels metges, sinó que caldria una nova regulació. Pensen que amb les noves tecnologies, fer arribar la baixa d'un treballador a l'empresa hauria de ser automàtic:

"En ple 2016 és anacrònic que un treballador hagi d'anar amb papers de baixa a l'empresa, per això tenim les TIC."

Tot aquest debat ha sorgit arran de l'accident de Germanwings, en què el pilot Andreas Lubitz, que tenia nombrosos antecedents de problemes mentals, va estavellar un avió als Alps amb 149 persones a bord.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut