Diversos models de cigarrets electrònics.
Els cigarretes electròniques també perjudiquen els fumadors passius.
Madrid

Els metges exigeixen que el cigarret electrònic sigui considerat tabac

Els professionals sanitaris denuncien que no està demostrat que el vapor que desprenen els cigarrets electrònics sigui innocu. Com que alguns dels líquids que utilitzen porten nicotina, els metges denuncien que resulten igual d'addictius que el tabac.

RedaccióActualitzat

L'Organització Mèdica Col·legial, que agrupa els 52 col·legis de metges d'Espanya, ha qualificat de deficient la legislació dels cigarrets electrònics que s'ha aprovat al Congrés i que ara s'està tramitant al Senat. Els professionals sanitaris insisteixen que aquest producte hauria de tenir el mateix tracte que el tabac.

L'associació de metges considera, també, que els cigarrets electrònics tornen a normalitzar la conducta de fumar i això provoca un efecte negatiu entre els joves. Els responsables de diverses societats mèdiques descarten que la cigarreta electrònica suposi "una porta de sortida" al tabaquisme perquè la nicotina és "tòxica i molt addictiva".

La llei prohibeix l'ús d'aquests productes en centres de l'administració pública, centres sanitaris i centres docents i formatius. També als mitjans de transport i als parcs infantils.

El president del Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme, Francisco Rodríguez Lozano, ha alertat que no està comprovat que el vapor que desprenen els cigarrets electrònics sigui innocu. També ha demanat que s'iguali la fiscalitat d'aquests productes a la del tabac, perquè són igual d'addictius. A més, els impostos i un preu elevat poden tenir un efecte dissuasori fonamentalment entre els joves.

Anar al contingut