Els metges de capçalera podran donar hora directament per a l'especialista

Sanitat vol escurçar el temps de diagnòstic i per això donarà a partir del setembre més poder als facultatius

RedaccióActualitzat

Els metges de capçalera podran donar hora directament per a l'especialista de l'hospital a partir del setembre. La meitat dels pacients esperen tres mesos la primera visita a consultes externes. Sanitat vol escurçar el temps de diagnòstic, i per això donarà, a partir del setembre, més poder als facultatius. Es preveu poder reduir a la meitat el temps per a la fase diagnòstica i en un 10% el nombre de persones que esperen ser operades.

La mesura implica que el pacient que necessiti una visita amb l'especialista de l'hospital sortirà del CAP amb dia i hora. L'especialista de les consultes externes ja no decidirà sobre la seva agenda. Per fer-ho, 34 milions d'euros del finançament dels hospitals passen a la gestió dels CAP.

Tot s'emmarca dins un pla de xoc per aconseguir que el juliol del 2017 s'hagin fet 300.000 visites més a Consultes Externes, que hi hagi 30.000 proves diagnòstiques addicionals i que 20.000 persones més hagin passat pel quiròfan. Un dels objectius és deixar la xifra de pacients en espera per operar-se una mica més baixa que ara.

A aquest pla integral s'hi destinaran 96 milions d'euros, la inversió dels quals està totalment condicionada a l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat per a aquest 2016. Fent referència, sense mencionar-ho, a les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP, Comín ha indicat que "en situació de pròrroga pressupostària no es disposarà d'aquests 96 milions".

Un altre dels eixos d'aquest pla és fer més fàcil l'accés a la informació. A partir d'aquest dilluns es publicarà semestralment les llistes actualitzades al web del Servei Català de la Salut en format de dades obertes. Es podrà consultar el volum de pacients en espera i el temps mitjà d'espera, amb desglossament per centre i tipus d'intervenció i de prova.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut