Sant Sebastià

Els metges alerten que algun òrgan de De Juana Chaos, en vaga de fam, pot deixar de funcionar en qualsevol moment

Cinquanta-un dies de vaga de fam estan malmetent seriosament la salut del pres etarra Juan Ignacio de Juana Chaos. Els metges que l'atenen l'animenten per la força amb una sonda i avisen que en qualsevol moment poden començar a fallar-li els òrgans.

Actualitzat

El portaveu de l'Associació de Familiars i Amics de Presos, Etxerat Estanis Etxaburu, ha explicat que els metges que tracten Ignacio de Juana Chaos a la Unitat de Nutrició de l'Hospital Doce de Octubre de Madrid han advertit els seus familiars del perill que en qualsevol moment li deixi de funcionar algun òrgan. "Llavors ningú sap què passarà", ha afegit.

Estanis Etxaburu ha explicat que De Juana està sent alimentat amb una sonda contra la seva voluntat i que el mantenen lligat al llit durant 12 hores al dia perquè no se l'arrenqui. Això fa que el pres tingui rampes que no el deixen dormir. A més, el fet de no menjar produeix atacs de gota i el dolor augmenta a mesura que passen els dies.

A banda de la situació concreta de De Juana, Estanis Etxaburu ha denunciat la situació dels "145" presos etarres que al seu parer estan "segrestats" perquè ja han complert les seves condemnes i "haurien d'estar al carrer, segons la llei o perquè estan greument malalts". També ha dit que "hi ha 594 presos bascos allunyats de les seves cases i en molt dures condicions de vida".

Per tot això, ha reclamat el PSOE que posi fi a l'actual política penitenciària i ha reiterat la seva crida a participar en l'acte del pròxim dia 6 de gener a Anoeta, un "acte del moviment proamnistia per a la superació política d'aquest conflicte" i en el qual es plantejarà un "treball especial" que no ha especificat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut