Llaços grocs en un acte de suport als empresonats (ACN)
Llaços grocs en un acte de suport als empresonats (ACN)
Madrid

Els membres de meses, interventors i apoderats no podran dur el llaç groc

En resposta a una pregunta del PSC, la JEC argumenta que els cridats a les meses no poden portar símbols partidistes

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central ha dictaminat que els membres de les meses electorals del 21D no podran portar el llaç groc promogut per les entitats sobiranistes. En resposta a una pregunta del PSC, la JEC argumenta que els cridats a les meses no poden portar símbols partidistes:

"Els membres de les meses electorals hauran de mantenir una posició de completa neutralitat política a l'interior dels col·legis electorals, sense que, en conseqüència, puguin portar samarretes o emblemes de formacions polítiques o que incorporin símbols de caràcter partidista, com el llaç groc objecte d'aquesta consulta."

A més, la JEC recorda que els interventors o apoderats, a dins dels col·legis, poden portar emblemes o adhesius amb el nom i les sigles del partit o coalició i amb la paraula interventor i apoderat. Ara bé, la Junta afegeix que aquesta excepció a la norma no comporta que puguin dur "samarretes que incorporin símbols de caràcter partidista, com en aquest procés electoral el llaç groc".

Els llaços grocs són una de les vies que utilitzen els partits sobiranistes per protestar contra l'empresonament de vuit consellers cessats per l'article 155 i dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut