Barcelona

Els maristes demanen perdó pels abusos en el missatge de Nadal

Els superior general, Emili Turú, admet que ha faltat "delicadesa, rapidesa i fermesa" en aquestes situacions

RedaccióActualitzat

El superior general dels maristes, Emili Turú, ha demanat perdó pels abusos comesos en les seves institucions en el missatge que fa amb motiu de Nadal. Turú admet que aquestes institucions "haurien d'haver estat un lloc segur" per a tots els infants i joves, i lamenta que, en canvi, "hi ha hagut situació d'abús que han deixat ferides profundes, sovint per a tota la vida".

També ha demanat perdó "de manera molt particular" a les víctimes dels abusos perquè, com a institució, "no sempre hem actuat amb la delicadesa, rapidesa i fermesa que aquestes situacions demanaven". També ha admès que no es va fer un "esforç suficient" per prevenir-les.
            
Turú també ha volgut demanar perdó per les vegades que els maristes no han estat "testimonis" dels valors que professen i, "en lloc d'edificar", han estat "motiu d'escàndol". Finalment, el superior general dels maristes recorda que la institució, que compleix 200 anys a principis de gener, té una herència "plena de llums, però també amb les seves ombres" i es compromet a "construir el futur" sobre aquesta herència.

"Volem donar-nos l'oportunitat d'un nou començament, agafant el millor del passat i oberts a la novetat de l'Esperit de Déu."

El missatge de Turú es pot llegir a la web de la Fundació Champagnat sota el títol "Gràcies, Perdó, Compromís"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut