Imatge d'arxiu d'un comboi de Renfe
Imatge d'arxiu d'un comboi de Renfe
Madrid

Els maquinistes de Renfe convoquen vaga de 24 hores dijous i divendres

El sindicat de maquinistes ferroviaris Semaf ha convocat vaga per dijous i divendres d'aquesta setmana -18 i 19 de novembre- per protestar contra la interpretació que Renfe està fent de l'ordenament laboral intern, que es va començar a aplicar al juliol passat. Segons el sindicat, la companyia fa una lectura "esbiaixada" d'aquesta normativa interna. Mitjançant un comunicat, el Semaf ha assegurat que la vaga afectarà tot el personal de conducció de Renfe i tots els serveis de transport ferroviari de l'Estat. Les dues parts continuen negociant per evitar l'aturada, pendents també que se'n decretin els serveis mínims.

Actualitzat
El sindicat de maquinistes afirma al seu lloc web que el motiu de la vaga són les "irregularitats" detectades "tant a l'àrea de passatgers com a l'àrea de mercaderies", que estan "deteriorant el clima laboral" del col·lectiu.

El Semaf assegura que ha tingut una "actitud dialogant" i, en canvi, acusa l'empresa d'interpretar la normativa laboral "de forma malintencionada". Les negociacions entre empresa i sindicat són "intenses", segons els representants dels treballadors, perquè "ningú vol arribar a fer l'aturada". 

Fonts de Renfe han indicat que, de tota manera, s'estan preparant els serveis mínims per si finalment es fa la vaga, que hauran de rebre el vistiplau del Ministeri de Foment.
Anar al contingut