Els manters desmenteixen la versió del turista i diuen que van ser agredits primer

Actualitzat

Els manters de Barcelona han desmentit aquest dijous la versió de l'agressió de la setmana passada, quan un turista nord-americà va quedar ferit per un venedor ambulant.

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha donat a conèixer el seu relat dels fets, amb el suport d'una vuitantena de col·lectius, i ha qualificat la versió del turista d'inversemblant.

El portaveu del Sindicat Manter, Lamine Sarr, ha explicat que la baralla va començar amb uns homes "borratxos". Duien una ampolla de cervesa a la mà i intentaven regatejar amb un venedor, i volien pagar "un preu que el manter no podia acceptar", ha dit Sarr.

Els homes, segons Sarr, "van tractar de ximples els manters i van utilitzar un discurs molt racista". El venedor els va demanar que marxessin i els homes van fer-li cops al clatell i l'esquena amb l'ampolla.

Els companys manters van anar a ajudar-lo i va ser aleshores quan va aparèixer el turista nord-americà, que va anar a "pegar" al venedor, creuen que per motius racistes.

 

A partir d'aquell moment, els manters han reconegut que van tenir lloc els fets del vídeo que va circular, en el qual el turista és agredit amb un cop de sivella d'un cinturó. Han assegurat que els companys van intentar evitar que el turista "continués amb la seva violència", però no ho va fer.

Encara que diguin que fos en defensa pròpia, el col·lectiu dels manters no justifica la violència:

"Va haver-hi una resposta que lamentem molt que tingués lloc."

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha assegurat que moltes càmeres de seguretat que envolten la plaça Catalunya els donarien la raó, si hi ha la voluntat d'aclarir realment els fets. També ha aprofitat per denunciar la "manipulació" que diuen que exerceixen alguns mitjans de comunicació:

"Fa temps que lluitem contra la manipulació. Quan es tracta d'un negre, la seva versió mai és la primera a sortir als mitjans."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut