Madrid

Els locals que vulguin vendre tabac hauran de tenir a partir d'ara un comandament per controlar les màquines expenedores

Quan es compleix un any de l'entrada en vigor de la llei antitabac, els locals de restauració han de complir un nou requisit, el de comptar amb un comandament a distància per controlar les màquines expenedores de tabac. L'objectiu és que els menors de 18 anys no puguin comprar tabac. Si un menor d'edat arribés a adquirir-ne, la responsabilitat legal recauria sobre l'establiment.

Actualitzat

Els bars i restaurants que venguin tabac hauran de tenir, a partir d'ara, un dispositiu per bloquejar les màquines expenedores. Aquesta mesura és per evitar que els menors d'edat puguin comprar-ne, i el local que no disposi d'aquest mecanisme no podrà vendre tabac.

El responsable del bar o restaurant serà el que, en comprovar que el comprador és major d'edat, desbloquejarà la màquina i permetrà que se'n pugui comprar. Si un menor d'edat arribés a adquirir tabac, la responsabilitat legal recauria sobre l'establiment.

L'obligació està inclosa a la llei antitabac, però era una de les que tenien una moratòria d'un any perquè els locals s'hi poguessin adaptar.

750.000 fumadors menys

El Ministeri de Sanitat i Consum s'ha mostrat "molt satisfet" dels resultats obtinguts després d'un any de vigència de la llei del tabac. En aquest sentit, la ministra Elena Salgado ha explicat que durant l'últim any 750.000 persones han deixat de fumar, però tot i això ha reconegut que als locals d'oci l'aplicació de la llei està sent més lenta.

El Comitè Nacional de Prevenció del Tabaquisme també ha destacat que només el 15% dels locals de restauració de més de 100 metres quadrats s'han declarat totalment lliures de fum.

No obstant això, el tabac ha desaparegut pràcticament d'escena a les empreses, a les administracions públiques i al transport. Els nivells de nicotina ambientals s'han reduït un 83% als centres de treball, segons les mateixes fonts.

Anar al contingut