Barcelona

Els llibreters volen ampliar la celebració d'un Sant Jordi que cau en dissabte de Setmana Santa

El sector del llibre tem que el fet que Sant Jordi caigui enguany en dissabte de Setmana Santa pugui afectar les vendes que es fan per aquest dia i que suposen el 8% de la facturació anual. Per això busquen fórmules que els permetin contrastar un possible efecte negatiu del calendari que s'afegeixi a la crisi econòmica. En una reunió aquest dimarts al vespre, han acordat impulsar una mena de Setmana Santa cultural a diverses ciutats de Catalunya, és a dir, ampliar el temps de venda dels llibres perquè la gent que pugui marxar de vacances per Setmana Santa no deixi de regalar llibres que hagi comprat en un altre moment. El que no està clar, però, és que els descomptes siguin tota la setmana. Ho han proposat els editors, però els llibreters s'hi oposen.

Actualitzat
El sector llibreter ha decidit que, aquest 2011, Sant Jordi es converteixi en una mena de setmana cultural, amb actes a tot Catalunya. D'aquesta manera volen escalfar l'ambient d'una diada que es pretén que sigui més descentralitzada que mai. Els escriptors mediàtics firmaran llibres a diversos municipis catalans, més que altres anys, per aprofitar que, segurament, molta gent aprofitarà la Setmana Santa, i més aquest any que és tan tardana, per descansar uns quants dies fora del domicili habitual.

Sant Jordi és una data clau per al sector del llibre. El 23 d'abril, el mercat editorial català factura uns 20 milions d'euros, cosa que representa entre el 5% i el 8% del que es recull durant tot l'any.




NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut