Barcelona

Els llibres que ens recomaneu I

Avui és la diada de Sant Jordi, la gran festa de la cultura catalana, i coincidint amb això, autors, editorials i mitjans ens bombardejaran amb un seguit de novetats per comprar i regalar. Però, quin és el teu llibre favorit? Aquell que és indispensable i que ningú hauria de passar sense llegir? A continuació publiquem les vostres propostes.

Actualitzat

"Foc latent', de Lluïsa Forrellad
En Felip Gordillo ens explica que l'obra de Lluïsa Forrellad, l'"escriptora fantasma" que es va passar 50 anys sense publicar després de guanyar el Nadal, és un gran retrat social i polític de tombants del segle XIX-XX. Tot i que admet que encara no l'ha acabat...

"Kafka a la platja', d'Haruki Murakami
La Núria Ramírez Navarro aposta per aquesta obra.

"El amor en los tiempos del cólera", de Gabriel García Márquez
"Si encara no l'heu llegit, és un dels imprescindibles", ens explica la Iolanda Garcia. "Un bon llibre i millor regal per al dia dels enamorats", afegeix.

"El noi del pijama de ratlles", de John Boyne
La Patrícia Rovira Doblas, que ens escriu des d'Irlanda, assegura que aquesta obra "val molt la pena!!", i ens en fa la sinopsi: "Berlín 1942. La guerra no afecta gaire la vida de Bruno, un noi de 9 anys que viu en un barri residencial. Però un bon dia arriba a casa i es troba totes les coses empaquetades: el seu pare, membre de l'elit militar, ha rebut un nou destí i es veu obligat a marxar i instal·lar-se amb tota la família en una àrea rural mig deserta i molt deprimida. D'una força narrativa captivadora."

"Albi", de Juli Vallmitjana
En David Robres i Sitjà ens explica que l'obra és "un cant a l'amistat en un entorn de poble mariner del passat. Un relat emotiu i colpidor d'un escriptor que mereix més reconeixement en la literatura catalana. Un es pregunta com és que aquesta petita joia s'ha mantingut sense publicar des del 1932. Gràcies a l'editorial per haver rescatat de l'oblit aquest autor i les seves obres".

"Francesc Pujols per ell mateix"
En Pere Buina Ferre ens convida a llegir i ens recomana tres títols. El primer, "Francesc Pujols per ell mateix", de l'editorial Brau i escrit per Artur Bladé i Desumbila. També ens proposa "Incerta Glòria" i "Cartes a Màrius Torres", tots dos de Joan Sales.

"Una mujer en Berlín", anònima

La Josefina Dupré Roig ens anima a llegir aquest llibre, compost per anotacions de diari escrites entre el 20 d'abril i el 22 de juny de 1945. La Josefina ens explica que es tracta d'una obra anònima, escrita per una periodista alemanya que relata les seves vivències personals durant la caiguda de Berlín, en la Segona Guerra Mundial, en particular sobre els excessos, violacions i vexacions que van patir les dones per part de les tropes ruses".

"Més vides"
La Fundació Lluita contra la Sida fa una crida per promocionar el llibre "Més vides", que recull casos reals viscuts a la fundació. La Gemma Guillén, responsable de Comunicació de la fundació, ens explica que tots els beneficis que es recullin amb la seva venda es destinaran a la investigació de fàrmacs i tractaments contra el VIH que s'està fent a la Unitat de Can Ruti, dirigida pel doctor Bonaventura Clotet. Aquest llibre es pot comprar a través del web de la fundació.

Més propostes
I tu? Quin llibre ens recomanes?

Anar al contingut