Els llibres polítics sobre el procés català i l'1 d'Octubre omplen Sant Jordi

Actualitzat

L'actualitat política a Catalunya ha generat molts llibres sobre el procés, alguns ja son èxits de vendes abans de Sant Jordi.

Recollim uns quants títols que tenen en comú que se centren en el punt d'inflexió de la crisi política: l'1 d'Octubre.

"Dies que duraran anys" del fotoperiodista Jordi Borràs, recull les imatges d'aquell moment. L'1 d'Octubre també va viure un dia intens i durant tota la tardor.

 

Hi ha imatges que poden marcar una generació. El temps els dona noves lectures, com aquesta mirada de Jordi Cuixart, el vespre del 20 de setembre.

La tardor catalana troba moltes lectures, autocrítiques i explicacions.

 


 
Josep Martí, que va ser secretari de Comunicació del govern a l'època d'Artur Mas, ha publicat "Cómo ganamos el proceso y perdimos la República". Per ell, una de les claus va ser la nit del 27 de setembre del 2015. Allà -diu- li va faltar força al sobiranisme.

 

"Es posa a cavalcar un cavall que té les potes de fang, es posa a cavalcar un cavall que no està prou musculat pèr aguantar el pes de tot el que se li posa assobre. El procés és un nounat. I crec que un dels problemes és que aquest nounat li hem exigit un comportament d'adult quan encara no ho era."

També explica com el director de l'ABC li va dir que, per sobre de la veritat, hi ha la unitat d'Espanya.

 

 

"Els estats acaben tenint vida pròpia per ells mateixos, son porgaismes vius. I un organisme voiu per definició la primera missió que té encomanada és sobreviure."

 



El periodista Oriol March i Vicent Partal, i d'altres títols com "Operació urnes", o el llibre de Santi Vila també ompliran Sant Jordi. Però amb una queixa, la de Carles Puigdemont des de Berlín.

"A veure, dit amb tot el respecte, sé que han aparegut llibres, amb mi no ha parlat ningú, amb mi no ha parlat ningú."

L'exconseller Santi Vila, que ha publicat el llibre "D'herois i traïdors",  diu que no és el seu cas.

"Crec que el president en aquest cas no es referia a la meva persona sinó a molt altres llibres que ja van sortint sobre el procés, i que lògicament jo crec que faran bé de contrastar amb el propi president."

Oriol March, autor de "Los entresijos del procés", explica que no ha pogut accedir al president.

"Jo ho he intentat fer. En el cas del president és una font de primeríssima qualitat que no sempre és accessible per a tothom i entenc la seva queixa, però també entenc que ell com a periodista segur que també ens entén a nosaltres."

 

 

 



Altres títols com "Vam fer un referèndum" d'Andreu Pujol Mas, "Informe Urgent des dels escons 4 i 5" dels diputats de Podem Albano Dante Fachín i Àngels Martínez Castells, o el del seu company de grup al Parlament Joan Coscubiela que ha escrit "Empantanados".

 

"Vaig escriure aquest llibre "Empantanados" amb la voluntat d'intentar explicar què estava passant a Catalunya i què està passant. En aquest moments, el conflicte està absolutament empantanat i a més sense visió de futur." 

Una extensa bibliografia per a tots els punts de vista, com "Tabarnia, la pesadilla de los indepes", de Jaume Vives.
 

ARXIVAT A:
Sant Jordi Referèndum 1-OProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut